Opskrifter

Opskrifter fra medlemmer og andre

Ina's sennepssild

(eget skøn) personer

Det skal du bruge:

2  spsk. taffelsennep
4 spsk. sukker
1 tsk. karry
1 spsk. madolie
1 spsk. eddike
1 stort løg
1 æble
1 glas kryddersild

Sådan gør du:

Sennep, sukker, karry, olie og eddike røres sammen til det er blankt.

Løg og æbler hakkes groft og kommes derefter i dressingen sammen med udskårne kryddersild.

Trækker til dagen efter og pyntes med kryddersild i små stykker.

Kan nydes med
en snaps

Kyllingfilet på cremet porrebund

4 personer

Det skal du bruge:

4 kyllingebrystfileter,naturel eller barbecuemarinerede
1 stor porre
2 dl piskefløde
150 gr. bacon i tern
1 dl hvidvin
Salt & peber
Revet mozzarellaost

Sådan gør du:

Rens porren, og skær den i tynde skiver. Svits bacon på en tør pande. Tilsæt derefter porre og sivts det hele i et par minutter. Tilsæt vin og fløde og kog blandingen op.
Smag til med salt og peber.
Kom blandingen i bunden af et smurt ildfast fas.
Brun kyllingefileterne på begge sider og læg dem ovenpå porre-bacon blandingen i fadet.
Drys med den revne ost og sæt fadet midt i en 200 grader varm ovn i 20-25 minutter.
Server med løse ris, lun flutes og salat.
VELBEKOMME  😘

Omar's kager

Kæmpe portion til mange personer

Det skal du bruge:

Indkøb/forbrug:
500g sukker
4 kopper vand
1 tsk bagepulver
1 kg smør
1 vaniljestang
ca. 2 1/2 kg mel

Fyld:

1 kg mosede dadler

Lidt kanel

Omar blev vinder af "Den store bage dyst" i Lille Skensved den 5. september 2015. Se den glade vinder og kager på billedet herunder!

Sådan gør du:

Sukker og vand koges ca. 10 min. til vandet er væk og det vejer ca. 500g

Herefter blandes bagepulver, smør og 1 vaniljestang i.    

Til sidst samles det med ca. 2 1/2 kg mel.


Formes til små runde boller og fyldes med de mosede dadler og lidt kanel, prikkes let med en gaffel.


Bages ca. 10 min. midt i ovnen og herefter ca. 7 min. øverst til de er lysebrune.

Oversat sammen med Omar til dansktræning.

Venlig hilsen 

Lone Hansen

Kate's Orientalske mørbrad

4 personer

Det skal du bruge:

2 mørbrad
2 æbler
2 løg
75 g smør
2 tsk. karry
salt
1 glas sød mango-chutney
1 glas stærk mango-chutney

Serveres sammen med løse ris.


Retten var efterspurgt da den blev serveret på Generalforsamlingen den 18. maj 2017

Sådan gør du:

Mørbradene ridses en gang på langs, bankes let ud.
De brunes på panden i smør.
Deles på tværs og lægges, drysset med salt i et ildfast fad.

Æbler og løg skæres i tern og vendes i resten af smørret,
Karry tilsættes og blandingen fordeles over kødet.
De 2 glas mango-chutney blandes og fordeles over æbler og løg.

Fadet sættes i ovnen ca. ½ time ved 180- 200 grader og er derefter klar til servering med løse ris.

Venla og Jørgen 21.12.2016 08:58

Ina's sennepssild ... NÅR det skal gå hurtigt... ER det jo godt... at SUPER opskriften ligger her!
(Venla) og Jørgen

Nyeste kommentarer

25.10 | 05:26

Kære Ellen Det kan I godt. Det er kl. 19 i selskabslokalt på Højelsevej, og...

24.10 | 14:17

Kan vi melde 4 personer til foredraget på mandag 24/10 om sprogø

25.03 | 20:07

Kunne være dejligt med et besøg af Bente Kure. Hun skriver sine egne...

08.11 | 17:33

Hej Hanne Jeg kan ikke se mailen her, vil du sende en mail til mig fra d...