Opskrifter fra medlemmer og andre
Ina's sennepssild
(eget skøn) personer
Det skal du bruge:
2 spsk. taffelsennep
4 spsk. sukker
1 tsk. karry
1 spsk. madolie
1 spsk. eddike
1 stort løg
1 æble
1 glas kryddersild
Sådan gør du:
Sennep, sukker, karry, olie og eddike røres sammen til det er blankt.
Løg og æbler hakkes groft og kommes derefter i dressingen sammen med udskårne kryddersild.
Trækker til dagen efter og pyntes med kryddersild i små stykker.
Kan nydes med
en snaps
Kyllingfilet på cremet porrebund
4 personer
Det skal du bruge:
4 kyllingebrystfileter,naturel eller barbecuemarinerede
1 stor porre
2 dl piskefløde
150 gr. bacon i tern
1 dl hvidvin
Salt & peber
Revet mozzarellaost
Sådan gør du:
Rens porren, og skær den i tynde skiver. Svits bacon på en tør pande. Tilsæt derefter porre og sivts det hele i et par minutter. Tilsæt vin og fløde og kog blandingen op.
Smag til med salt og peber.
Kom blandingen i bunden af et smurt ildfast fas.
Brun kyllingefileterne på begge sider og læg dem ovenpå porre-bacon blandingen i fadet.
Drys med den revne ost og sæt fadet midt i en 200 grader varm ovn i 20-25 minutter.
Server med løse ris, lun flutes og salat.
VELBEKOMME 😘
Omar's kager
Kæmpe portion til mange personer
Det skal du bruge:
Indkøb/forbrug:
500g sukker
4 kopper vand
1 tsk bagepulver
1 kg smør
1 vaniljestang
ca. 2 1/2 kg mel
Fyld:
1 kg mosede dadler
Lidt kanel
Omar blev vinder af "Den store bage dyst" i Lille Skensved den 5. september 2015. Se den glade vinder og kager på billedet herunder!
Sådan gør du:
Sukker og vand koges ca. 10 min. til vandet er væk og det vejer ca. 500g
Herefter blandes bagepulver, smør og 1 vaniljestang i.
Til sidst samles det med ca. 2 1/2 kg mel.
Formes til små runde boller og fyldes med de mosede dadler og lidt kanel, prikkes let med en gaffel.
Bages ca. 10 min. midt i ovnen og herefter ca. 7 min. øverst til de er lysebrune.
Oversat sammen med Omar til dansktræning.
Venlig hilsen
Lone Hansen
Kate's Orientalske mørbrad
4 personer
Det skal du bruge:
2 mørbrad
2 æbler
2 løg
75 g smør
2 tsk. karry
salt
1 glas sød mango-chutney
1 glas stærk mango-chutney
Serveres sammen med løse ris.
Retten var efterspurgt da den blev serveret på Generalforsamlingen den 18. maj 2017
Sådan gør du:
Mørbradene ridses en gang på langs, bankes let ud.
De brunes på panden i smør.
Deles på tværs og lægges, drysset med salt i et ildfast fad.
Æbler og løg skæres i tern og vendes i resten af smørret,
Karry tilsættes og blandingen fordeles over kødet.
De 2 glas mango-chutney blandes og fordeles over æbler og løg.
Fadet sættes i ovnen ca. ½ time ved 180- 200 grader og er derefter klar til servering med løse ris.
Venla og Jørgen 21.12.2016 08:58
Ina's sennepssild ... NÅR det skal gå hurtigt... ER det jo godt... at SUPER opskriften ligger her!
(Venla) og Jørgen
Nyeste kommentarer
25.10 | 05:26
Kære Ellen Det kan I godt. Det er kl. 19 i selskabslokalt på Højelsevej, og...
24.10 | 14:17
Kan vi melde 4 personer til foredraget på mandag 24/10 om sprogø
25.03 | 20:07
Kunne være dejligt med et besøg af Bente Kure. Hun skriver sine egne...
08.11 | 17:33
Hej Hanne Jeg kan ikke se mailen her, vil du sende en mail til mig fra d...